País Valencià 24/03/2018

El govern valencià no contractarà campanyes institucionals amb publicacions que incloguin anuncis de prostitució

L'executiu inclourà clàusules en els nous contractes i en la futura llei de publicitat institucional

Daniel Martín
1 min
Una nova aplicació de mòbil permet localitzar les prostitutes que exerceixen a prop i, fins i tot, informa de llocs discrets per tenir un moment d'intimitat.

ValènciaEl govern valencià introduirà clàusules socials en les contractacions de publicitat institucional amb els mitjans de comunicació per no pagar campanyes amb diners públics en les publicacions que continguin anuncis de prostitució. Així ho va anunciar ahir la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de la reunió setmanal de l'executiu autonòmic que té lloc cada divendres. Oltra va assegurar que aquests requisits es posaran en marxa en compliment del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista i que s'aplicaran a mesura que s'acabin els contractes actuals.

Oltra va defensar que en aquest moment el govern que encapçalen PSPV i Compromís no pot aplicar el punt de l'acord que estableix aquesta limitació perquè la Generalitat Valenciana té "un contracte vigent" que no pot incomplir. "No es pot aplicar retroactivament aquesta clàusula", va remarcar la vicepresidenta i portaveu de l'executiu a les preguntes dels periodistes.

La portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, durant la conferència de premsa posterior al ple del Consell.

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives va explicar que, a mesura que els contractes actuals s'acabin, la Generalitat Valenciana introduirà els requisits i que, quan el Parlament valencià aprovi la nova llei que ha de regular la publicitat institucional, la norma també inclourà aquestes exigències.

La Generalitat va constituir oficialment ara quasi fa un any el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, amb representats de partits polítics, agents econòmics i socials, sindicats, patronals, institucions, universitats i entitats, units per "treure el conflicte de l'agenda partidista".

stats