El govern valencià aprova ajudes de 23,5 milions d'euros per a les comarques afectades pel temporal de pluja

El consell de ministres declara els municipis com a "zona afectada greument per una emergència"

El govern valencià ha aprovat avui dos decrets urgents d'ajudes per a les persones i els municipis afectats per les fortes pluges de la setmana passada. En conjunt, les ajudes sumen 23,5 milions d'euros. Dels dos decrets, el primer estarà dirigit directament a les persones amb un pressupost de 13,5 milions d'euros. Seran ajudes de 1.500 euros "ràpides sense haver de fer paperassa", i un màxim de 4.500. Els beneficiaris del segon, amb un pressupost de 10 milions, seran els ajuntaments. 

El president valencià va avançar ahir que aquestes ajudes formen part d'"una actuació primera d'emergència" i que en les pròximes setmanes el govern valencià "continuarà abordant diferents actuacions de les conselleries".  "Hem vist que en tots els àmbits hi ha hagut un gran dany, molt especialment en el que significa l'agricultura, i també en els habitatges i en totes les infraestructures", va explicar Puig, que va considerar "una gran catàstrofe" la situació que ha causat la gota freda al País Valencià.

Les pèrdues al Baix Segura s'eleven a 200 milions d'euros només en el sector agrari

"Zona afectada greument per una emergència"

També avui el consell de ministres ha declarat els municipis afectats pel temporal de pluges com a "zona afectada greument per una emergència de protecció civil". Així mateix, l'executiu central ha aprovat un reial decret llei amb una partida de 774 milions d'euros per pal·liar els efectes provocats per la gota freda.

Més continguts de