País Valencià 20/04/2018

El govern valencià exigeix que la policia protegeixi la manifestació del 25 d'Abril dels atacs de l'extrema dreta

Amb el lema "País Valencià, un país obert", la mobilització homenatjarà Guillem Agulló

Acn / Ara
2 min
Un dels moments on els seguidors de formacions ultres han dividit la manifestació del Nou d'Octubre.

ValènciaLa vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que confia que la Delegació del govern espanyol "ordeni, protegeixi el dret a la reunió pacífica i impedeixi que siguin agredides i vulnerades en la seva integritat física" les persones que es manifestin demà dissabte amb motiu de la tradicional mobilització que té lloc al País Valencià al voltant del 25 d'abril.

Oltra ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntada per l'autorització per part de la Delegació del govern espanyol de dues concentracions convocades per plataformes pròximes a l'extrema dreta que pretenen oposar-se a la manifestació organitzada per Acció Cultural del País Valencià amb el lema "País Valencià, un país obert" i que homenatjarà Guillem Agulló, el militant independentista assassinat ara fa 25 anys per grups d'ultradreta.

La portaveu del Consell ha defensat que, "sense retallar el dret a la reunió", sí que cal evitar que el dret a la reunió pacífica esdevingui una coartada per iniciar "una batalla campal en la qual un grup de gent d'ultradreta agredeixi els manifestants que intentin reunir-se de manera pacífica". Oltra ha remarcat que les dues mobilitzacions "són de signe contrari", i ha assegurat que els valencians han patit moltes manifestacions d'ultradreta que superen el marc "constitucional de la reunió pacífica" i que consisteixen a "pegar els altres amb vares i pals".

En concret, la Delegació del govern espanyol ha autoritzat la protesta organitzada per la plataforma Defenem Valéncia a la plaça de la Reina de València a la mateixa hora que la manifestació del 25 d'Abril recorrerà els carrers del centre de la ciutat, així com la concentració que el partit d'extrema dreta España 2000 ha convocat davant de la seu de Compromís.

Cartell de la manifestació del proper 21 d'abril a València.

"Setge" d'Espanya 2000 a Compromís

La vicepresidenta del Consell ha recordat les agressions durant la manifestació del passat Nou d'Octubre i ha defensat que si la Delegació del govern espanyol rep una comunicació "d'una convocatòria, no només de signe contrari, sinó violenta", ha d'ubicar-la lluny de la primera.

Sobre la concentració organitzada per España 2.000 davant la seu de Compromís, Mónica Oltra ha assegurat que li sembla més "un setge a un partit polític" que una protesta, i ha recordat que "qui convoca té antecedents violents".

stats