País Valencià 03/04/2017

600 voluntaris retiren vuit tones de residus dels rius valencians

Des de la Fundació Limne denuncien la utilització habitual dels ecosistemes fluvials "com si fossin abocadors"

Ara
1 min
Voluntaris amb alguns dels residus dipositats als rius i barrancs

ValènciaMés de 600 persones han participat aquest cap de setmana en la retirada de prop de 8 tones de residus dels espais fluvials valencians, fonamentalment rius. Entre els objectes que s’han traslladat a les plantes de tractament hi ha pneumàtics, matalafs, neveres, roba, mobles o bombones de butà, entre d’altres.

La jornada, batejada com 'Mans als rius', l'ha organitzada la Fundació Limne. Des de l'entitat han explicat que gràcies a l’increment del nombre de voluntaris registrat enguany han pogut actuar en trams on s'acumulaven residus voluminosos i, així, assolir una xifra "rècord".

Voluntaris amb alguns dels residus dipositats als rius i barrancs

Des de la Fundació Limne denuncien la utilització habitual dels rius "com si fossin abocadors". Per a l’entitat ecologista, aquest fet evidencia la manca d’ús dels ecoparcs.

600 voluntaris retiren vuit tones de residus dels rius valencians

La jornada 'Mans al rius' es duu a terme des del 2010 i persegueix visibilitzar l'estat de conservació dels rius i riberes valencians, així com fomentar la consciència ciutadana envers la conservació d’aquests espais.

La recollida d’enguany s’ha dut a terme a Agres, Alboraig, Alcoi, Algemesí, Almassora, l’Alqueria d'Asnar, Alzira, Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l'Eliana, Llombai, Orba, Paterna, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent i Xeraco.

stats