País Valencià 19/08/2021

Ximo Puig: "Mai vaig plantejar un nou impost a les rendes altes de Madrid sinó compensar l'efecte capitalitat"

El president valencià puntualitza les seves paraules però insisteix que cal buscar fórmules per aconseguir un "reequilibri fiscal de l'Estat"

Ara
1 min
El cap del Consell, Ximo Puig, durant la seva compareixença ahir dimecres

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres que ell "mai" va plantejar específicament un nou impost per a les rendes altes de la Comunitat de Madrid, sinó que, en una resposta a un periodista, el que va reclamar va ser "estudiar com compensar l'efecte capitalitat" i que aquestes mesures han d'incidir sobre les "rendes altes i grans corporacions" de Madrid. Així ho va dir ahir responent a preguntes dels mitjans de comunicació en una compareixença de premsa per explicar les polítiques del Consell per lluitar contra les malalties mentals.

Puig va respondre així a la negativa de la ministra d'Hisenda, la també socialista María Jesús Montero, que la setmana passada va garantir que aquest impost "ni està ni estarà en l'agenda" del govern espanyol, després que el seu company a l'executiu estatal, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, es mostrés a favor de la proposta del cap del Consell.

"Jo mai vaig dir que haguera de ser un impost, vaig dir que s'havia d'estudiar com compensar l'efecte capitalitat [...]. En cap cas vaig parlar de l'impost com a tal, no vaig dir que haguera de ser per la via d'un impost nou", va puntualitzar ahir Puig.

Tot i el matís que va introduir, Ximo Puig va insistir que "l'efecte capitalitat té conseqüències" i es reflecteix en la "realitat territorial" de l'Estat. El president valencià va tancar la seva intervenció subratllant que "cal buscar fórmules" per solucionar aquesta situació i demanant centrar el debat territorial en aconseguir un "reequilibri" fiscal, que el cap del Consell va repetir que li sembla una petició "bastant lògica".

stats