Pirineus 11/12/2020

Així obriran les estacions d'esquí dilluns

Gruixos de fins a 80 centímetres de neu i instal·lacions i pistes que aniran obrint progressivament

Ara Pirineus
2 min
Un telecabina de Baqueira./ BAQUEIRA

VaquèiraLa majoria d'estacions d'esquí alpí ja han anunciat les condicions d'obertura. En el cas de Masella, començarà la temporada amb 32 pistes obertes en set sectors de l'estació, amb gruixos d'entre 30 i 70 centímetres de neu pols. Els accessos seran pel Pla de Masella i Coma Oriola, la connexió Alp 2.500 amb La Molina ja estarà oberta i l'horari serà de 9 a 16h. L'objectiu de l'estació és seguir oberta ininterrompudament tots els dies de la setmana si les condicions sanitàries i les restriccions ho permeten.

Per la seva banda, La Molina engegarà la temporada amb 33 pistes obertes (el 48% del total), 8 dels 16 remuntadors oberts i gruixos d'entre 40 i 50 centímetres de neu pols. Vall de Núria ho farà amb 4 pistes obertes (el 37%), 4 dels 5 remuntadors i entre 40 i 70 centímetres de neu pols. Vallter 2.000 obrirà amb 7 pistes (el 54%), 5 dels 10 remuntadors i entre 15 i 40 centímetres de neu pols. Port Ainé iniciarà la temporada amb 8 pistes obertes (el 32%), 2 dels 7 remuntadors i entre 20 i 40 centímetres de neu pols. Espot, per la seva banda, comptarà amb 9 pistes (el 41% del total), 3 dels 5 remuntadors i entre 30 i 80 centímetres de neu pols. Boí Taüll, mentrestant, obrirà amb 10 pistes (el 25% del total), 3 dels 11 remuntadors i 40 centímetres de neu pols.

Per la seva banda, Baqueira Beret posarà en funcionament tretze remuntadors a l'àrea de Baqueira i totes les seves pistes, excepte Passarells i Tubo Nere. En total, 36 quilòmetres de pistes amb gruixos d'entre 50 i 60 centímetres de neu. Per la seva banda, Port del Comte donarà a conèixer pròximament els detalls de l'obertura.

Esquí nòrdic, només a Tavascan

En el cas de les estacions d'esquí nòrdic, només Tavascan ha confirmat l'obertura dels circuits d'esquí de fons. Altres estacions han anunciat que obriran els circuits de raquetes, com ara Tuixent la Vansa, però la majoria encara no té les condicions de neu necessàries per poder habilitar les pistes d'esquí de fons.

Tal com s'ha indicat en el comunicat conjunt emès per les estacions aquest matí, caldrà comprar el forfet de forma anticipada a través de les botigues en línia. En aquest sentit, hi haurà forfets limitats per tal d'evitar aglomeracions.

stats