Pirineus 22/10/2020

Un brot de covid-19 a l'hospital de la Seu d'Urgell afecta 20 persones

De moment han donat positiu 10 pacients, 9 professionals i una persona en pràctiques

G.l.t.
2 min
El Sant Hospital de la Seu d'Urgell. / G.L.T.

La Seu d'UrgellEl Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha detectat aquest dimecres un brot de covid-19 que ha afectat, de moment, a 20 persones. Tal com ha explicat a l'Ara Pirineus el director gerent del centre, Francesc Guerra, les persones afectades són deu pacients, nou professionals i una persona que realitza pràctiques al centre hospitalari. Guerra ha remarcat que s'ha realitzat un cribratge a tot el centre i que de moment s'han detectat aquests casos, tot i que s'està pendent dels resultats de totes les proves per determinar si n'hi ha més.

Pel que fa als pacients, ha detallat que sis d'ells segueixen a l'hospital tot i que tenen simptomatologia lleu, "estan estables i es troben bé", mentre que quatre més han resultat ser asimptomàtics i se'ls ha derivat cap al seu domicili. Pel que fa als nou professionals i la persona que està en pràctiques a l'hospital, tots ells han resultat ser asimptomàtics. Es dona el cas que els darrers dies algun dels pacients s'havia desplaçat a altres centres hospitalaris per fer-se proves i tractaments rutinaris. En aquest sentit, Guerra ha indicat que des del Sant Hospital ja s'ha informat de la situació a aquests centres, per tal que n'estiguin al corrent i puguin prendre les mesures que creguin oportunes.

El director gerent ha indicat que "dins del que cap, la situació està normalitzada, tot i que el procés encara no ha acabat, ja que seguim fent proves a tots els pacients i al personal". Quan això acabi, ha afegit, "tindrem clar el mapa de com estem, i esperem que es mantingui la situació actual, que està dins d'un ordre". Concretament, s’han realitzat proves PCR a tot el personal hospitalari i a tots els pacients ingressats i aquells que van estar-ho la setmana passada, i s’ha realitzat un confinament dels afectats i contactes, per tal de valorar-ne l’afectació global.

stats