Pirineus 10/07/2020

Salut notifica 22 nous casos de Covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran en un sol dia

El Pont de Suert suspèn activitats i torna a tancar instal·lacions esportives i parcs

G.l.t.
1 min
Les darreres dades notificades per Salut

El Departament de Salut de la Generalitat ha notificat un important increment de nous casos de Covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran. Així, si amb les dades del 8 de juliol, el nombre de casos a la regió sanitària era de 493, la informació facilitada aquest divendres, amb dades corresponents al 9 de juliol, enfila els casos fins als 515, és a dir 22 més en un sol dia. Bona part d'aquest increment correspon a casos confirmats a residències, ja que el 8 de juliol n'hi havia 89 d'acumulats i el dia 9 la xifra s'ha enfilat fins als 105, és a dir setze més.

Justament, un dels llocs on els darrers dies s'han detectat més positius ha estat el Pont de Suert, amb deu casos detectats aquesta darrera setmana. Justament davant d'aquest increment de contagis, l'Ajuntament ha decidit posar en marxa un pla de prevenció local. Tal com ha donat a conèixer a través d'un e-bando, i amb l'objectiu de minimitzar el risc de propagació del virus, s'han establert un seguit de mesures que seran d'aplicació, de moment, entre l'11 i el 19 de juliol.

D'aquesta manera, s'ha decidit tancar les instal·lacions esportives municipals així com els parcs infantils i també suspendre les activitats corresponents als programes d'educació en el lleure. Des del consistori han destacat que "malgrat tot, volem transmetre un missatge de tranquil·litat, en el sentit que tots els casos que s'estan reportant són derivats dels estudis de contactes i, per tant, tenen una extensió delimitada".

stats