Pirineus Societat 15/02/2021

El Parc del Segre serà la primera instal·lació pública d'aigües braves que s'autoabastirà amb plaques solars

L'empresa local PEUSA està instal·lant 153 panells solars a les terrasses del complex esportiu

ARA Pirineus
2 min
El Parc del Segre s'autoabastirà amb plaques fotovoltaiques

La Seu d'UrgellLa instal·lació d'aigües braves del Parc del Segre de la Seu d'Urgell començarà a funcionar amb una nova instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum que li proveirà energia solar 100% renovable, instal·lada per l'empresa energètica PEUSA. Aquesta és la primera vegada que un parc olímpic d'aigües braves disposa de plaques solars. "Al món no hi ha cap més parc que complementi l'energia hidràulica necessària gràcies a plaques fotovoltaiques d'autoconsum", ha afirmat el gerent d'aquesta instal·lació esportiva municipal, Francesc Ganyet. "A grans trets, les infraestructures d'aquest tipus s'ubliquen en espais naturals aprofitant el pendent dels rius, o bé disposen d'un circuit tancat amb un sistema de bombeig que torna l'aigua a l'inici dels canals i que comporta un consum molt gran d'energia", afegeix.

El subministrament d'aquest servei s'ha sotmès a un concurs públic on han quedat finalistes una vintena d'empreses i que ha guanyat l'energètica urgellenca PEUSA. L'obra es posarà en marxa el mes de març de 2021 i suposarà instal·lar a les terrasses d'aquest complex esportiu 60kWp de potència, amb un total de 153 panells solars de 415Wp, així com el subministrament energètic.

"Un dels grans objectius d'aquesta legislatura és aconseguir que tots els equipaments municipals funcionin amb energia renovable, d'acord amb el Pla Especial Sostenibilitat i el Clima aprovat per l'Ajuntament de la Seu", ha apuntat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega. Per la seva banda, el director comercial de PEUSA, Joel Boix, ha indicat que "és una gran notícia que impulsa la nostra aposta per l'autoconsum i un estímul per seguir implantant l'energia verda al territori. Esperem que altres administracions locals n'agafin el testimoni, ja que per convertir el Pirineu en un referent en renovables necessitem la participació de tothom".

Aquest servei forma part d'una actuació subvencionada per l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), pertanyent al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

stats