Pirineus 19/04/2021

Soriguera s'omplirà de mostres i exposicions fotogràfiques a l'agost

L'edició d'enguany del Terra Roia-arts festival promocionarà l'art fotogràfic

ARA Pirineus
1 min
Una de les exposicions que es podran veure al municipi de Soriguera

SorigueraEl municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà, s'omplirà de mostres i exposicions fotogràfiques a l'agost, ja que l'edició d'enguany del Terra Roia-arts festival promocionarà l'art fotogràfic. Diversos pobles del municipi acolliran entre els dies 31 de juliol i el 22 d'agost col·leccions temàtiques, particulars, complementàries i d'altres activitats com conferències, tallers i representacions teatrals.

D'aquesta manera, grans i petits formats decoraran places, carrers, eres i espais habilitats per a l'ocasió. Així, la col·lecció d'imatges i altres estris relacionats amb la fotografia estereoscòpica de Josep Forns de principis del segle XX, cortesia de la Xarxa de Museus del Pirineu i d'altres, es mostrarà a la sala de l'Ajuntament a Vilamur.

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, mentrestant, cedirà una part de l'extens fons fotogràfic de Violant i Simorra per ser contemplat a l'Estudi de Baro. A banda, una selecció d'instantànies d'artistes locals s'exposaran en gran format al Pavelló de la fotografia de Vilamur, juntament amb la completa mostra temàtica de la Guerra Civil Espanyola "Itinerari d'una memòria enfrontada".

D'altra banda, per carrers i balcons penjaran grans lones amb imatges de flora pirinenca, cortesia del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Mentrestant, el Refugi de Llagunes acollirà una col·lecció privada de fotografies de natura. També hi haurà una selecció d'obres guanyadores del concurs del Parc Nacional i d'altres mostres.

stats