Pirineus 20/01/2019

La Seu assoleix el repte d'elaborar la truita més gran de Catalunya

El Bar Nou oferirà un tast gratuït i obert per a tothom que ho desitgi aquest migdia

Ara Andorra
1 min
La truita més gran de Catalunya elaborada a la Seu d'Urgell. / BAR NOU

La Seu d'UrgellEl Bar Nou de la Seu d'Urgell ha superat aquest diumenge el repte d'elaborar la truita més gran de Catalunya. Per l'elaboració ha estat necessària la utilització de 80 ous, 20 quilos de patates i 3 quilos de ceba. Tot i que les quantitats dels ingredients han estat inusuals, després de quatre hores de cocció la qualitat del producte ha estat la desitjada.

Cal destacar que el responsable de l'establiment del carrer Sant Ermengol, Eduard Pérez, ja va destacar que la idea va sorgir després de comprovar i confirmar que fins ara a Catalunya no s'havia fet cap truita d'aquestes dimensions. A més, una de les tasques en les quals s'han trobat amb més dificultat ha estat a l'hora de girar la truita.

La preparació ha començat cap a les 5 de la matinada i aquest migdia, s'oferirà un tast gratuït i obert per a tothom. El local ja és conegut a la Seu d'Urgell per les seves truites de patates, tot i que les que preparen habitualment estan fetes amb un màxim de catorze ous. La d'aquest diumenge, ha tingut quasi sis vegades més de contingut.

Amb aquest repte assolit, el bar no descarta intentar en un futur fer el rècord Guiness de truita de patata, que actualment ostenta la ciutat basca de Vitòria amb un producte de 1.600 quilos de patates, 840 quilos d'ous i 30 quilos de ceba, amb una preparació que va coordinar el xef Senén González.

stats