Pirineus 05/12/2020

La Vall Fosca registra un increment de 7.500 senderistes a l'estiu

L'Ajuntament de la Torre de Capdella acaba d'afegir 9 camins més a la seva xarxa de senders

1 min
El camí de Beranui a les bordes d'Envall. / AJ. TORRE DE CAPDELLA

La Vall Fosca ha registrat un important increment de senderistes que han utilitzat els camins de la zona aquest estiu. Tal com ha donat a conèixer l'Ajuntament de la Torre de Capdella, a través de quatre comptadors de persones instal·lats en diversos camins de la zona més alta de la vall, s'ha comprovat que, comparant amb el 2019, han passat un total de 7.500 senderistes més només per aquests camins en els mesos de juliol, agost i setembre.

D'altra banda, el consistori també ha explicat que s'acaben d'afegir nou camins a la seva xarxa de senders, la majoria dels quals enllacen amb itineraris existents i enriqueixen així el ventall d'oferta de senderisme del municipi. Des del consistori també han explicat que "la recuperació d'antics camins públics és una prioritat, com també ho és el manteniment, una de les tasques més costoses per als municipis, propietaris i responsables d'aquestes infraestructures".

El 2020, l'Ajuntament de la Torre de Capdella ha destinat al voltant de 15.000 euros a la neteja i manteniment dels camins del municipi. El cost d'aquest projecte de senyalització després de licitar-lo, mentrestant, ha estat de 24.417 euros, finançats amb una ajuda de 22.549 euros del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

stats