PROMOCIÓ DEL 10-A
Política 23/03/2011

Barcelona Decideix promociona la consulta a Nova York

Les encarregades de la promoció internacional de la votació, Anna Arqué i Elisenda Paluzie, es reuneixen amb responsables de l'ONU i de l'Ajuntament de la ciutat americana

Núria Martínez
1 min

BarcelonaBarcelona Decideix s'ha reunit a Nova York amb responsables de l'ONU, amb una regidora de l'Ajuntament de la ciutat, i amb altres institucions americanes per defensar el dret a l'autodeterminació. Així, les encarregades de la promoció internacional de la plataforma, Anna Arqué i Elisenda Paluzie, han argumentat el procés sobre les consultes d'independència a la cap de la unitat de descolonització de l'ONU, Laura Vaccari i a la responsable d'Europa de l'Alt Comissionat de Drets Humans de l'ONU, Giorgia Passarelli, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Passarelli ha reconegut que "el dret internacional empara la reivindicació del dret d'autodeterminació de Catalunya, atès l'article 1 del pacte de drets civils i polítics de l'ONU: Tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminació", però ha admès també "la dificultat de la implementació del dret internacional a la pràctica".

Alhora, Arqué i Paluzie han exposat el debat a la regidora demòcrata de l'Ajuntament novaiorquès, Melissa Mark- Viverito, i a la directora del The Catalan Center a la New York University, Mary Ann Newman. També, en un acte organitzat pel Catalan Institute of America, els barcelonins residents temporalment a Nova York han pogut votar i fer-se fedataris.

Per la seva banda, l'equip internacional de Barcelona Decideix ha defensat que la legalitat internacional els empara, "però el que cal és una determinació política necessària per exercir" els drets dels catalans. A més, han observat que "la consulta sobre la independència de Catalunya sorprèn per igual a la comunitat Internacional Europea com a la nord-americana".

stats