Política 12/05/2015

Rajoy i Cospedal carreguen contra el "perillós" lideratge d'Albert Rivera

Li retreuen que vulgui jubilar políticament els polítics veterans i la seva manca d'experiència en la gestió

Ara
2 min
Cospedal i Rajoy, aquest dimarts a Talavera de la Reina. EFE

MadridMariano Rajoy i, sobretot, la seva mà dreta, María Dolores de Cospedal, han carregat aquest dimarts al vespre contra el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, pels comentaris que ha fet durant els últims dies. "Que perillós un líder polític que digui que amb els de més de 35 anys no s'hi pot comptar", ha exclamat la candidata a la presidència de Castella-la Manxa, en referència a la convicció de Rivera que el canvi polític a Espanya només el poden liderar els nascuts en democràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal s'ha preguntat què en vol fer, doncs, de la gent més gran i s'ha arribat a qüestionar si la seva intenció és llençar-los a la "brossa". En un míting a Talavera de la Reina, a la seva comunitat autònoma, ha vinculat aquests comentaris amb el futur de les pensions en cas que governés C's amb qui, paradoxalment, les enquestes diuen que s'haurà d'entendre si vol seguir governant.

La secretària general del PP també ha criticat la cara visible de C's per oferir debats en què participi ell en comptes de plantejar-ne d'altres en què els protagonistes siguin els candidats de cada comunitat i de cada poble i ciutat. Per Cospedal, això va lligat amb el fet que la formació taronja només tingui un programa amb línies mestres per a tot l'Estat, sense propostes concretes, per exemple, en qüestions com l'agricultura.

"Ens agrada Espanya perquè és el nostre país"

A Cospedal li ha fet costat, aquest dimarts, el president del govern espanyol, que ha reiterat que la principal amenaça per a la recuperació econòmica és que tornin els socialistes al poder. En aquest sentit, ha admès que el 24-M és l'inici d'un camí que acaba a les eleccions generals de finals d'any.

Com ha fet al matí a Extremadura, Rajoy ha assegurat que "governar no és el mateix que intervenir en una tertúlia política". Per això, ha reivindicat el PP com una gran força política que "no ha nascut fa un quart d'hora" i no és fruit de la "televisió". Ha subratllat que el seu és un partit que creix des de la "base", amb militants -diu- a tots els pobles d'Espanya.

Al costat del relat econòmic, el cap de l'executiu ha fet un discurs amb vernís patriòtic, posant en valor els elements que, a parer seu funcionen bé. "Ens agrada Espanya perquè és el nostre país", ha dit. Rajoy ha reivindicat la Constitució de 1978 que, entre d'altres coses, garanteix, recorda el PP, la unitat de l'Estat.

stats