Política 27/05/2014

Així seria el nou Parlament amb els resultats del 25-M

ERC s'enfilaria amb claredat com a primera força amb 40 escons i CiU, PP i C's recularien

Ara
1 min

BarcelonaCada cita electoral té les seves peculiaritats, però què passaria si traslladem els resultats de les europees del 25 de maig al Parlament de Catalunya. El triomf d'ERC el diumenge en percentatge seria encara més evident en escons pels efectes del mètode d'Hondt a les circumscripcions. Així, els republicans aconseguirien 40 escons enfront els 21 actuals que va obtenir Oriol Junqueras. Serien gairebé el doble. CiU passaria de 50 a 36 i només a Lleida empataria en diputats amb ERC; a la resta perdria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC mantindria els seus 20 escons. I és que els resultats que Pere Navarro va obtenir a les darreres autonòmiques ja van ser dolents. ICV-EUiA també es mouria en un entorn d'estabilitat i creixeria un escó, fins als 14. El càstig més fort se l'enduria el PP, que passaria de 19 a 13 seients. Ciutadans va quedar satisfeta la nit del diumenge perquè feia el salt a Espanya, però el seu resultat a Catalunya és més aviat pobre. A la cambra catalana tindria dos escons menys i es quedaria amb 7.

La CUP va decidir no presentar-se a les europees i el seu espai (i també altres de l'àrea metropolitana als que no va arribar a les passades eleccions al Parlament) es veuria ampliat gràcies a Podemos, que traslladant els resultats aconseguiria 5 escons.

stats