POLÍTICA
Política 25/03/2013

García Albiol creu que l'intent de moció de censura evidencia la "crisi interna" del PSC i ICV-EUiA a Badalona

L'alcalde assegura que mai s'han trencat els ponts de diàleg amb l'oposició i confia a aprovar el pressupost del 2013

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, creu que l'intent de moció de censura que han negociat PSC, CiU i ICV-EUiA posa en evidència la "crisi interna" del PSC i ICV-EUiA. "El PSC té un candidat que no volen ni els seus i a IVC-EUiA es fan el llit uns als altres", ha etzibat. Albiol també ha volgut enviar un missatge a CiU, recordant-los que els ecosocialistes van voler vetar la presència al govern municipal del cap de files nacionalista, Ferran Falcó: "No es pot negociar amb qui té una actitud poc lleial". Malgrat l'enrenou, l'alcalde assegura que el govern municipal mai ha trencat els ponts de diàleg amb l'oposició i confia a aconseguir prou suports per aprovar el pressupost del 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sempre he mantingut que la moció de censura no obeïa a una necessitat ni a una reclamació dels veïns, sinó a interessos polítics". L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha celebrat, amb aquestes paraules, que finalment la moció de censura que l'oposició negociava feia tres setmanes no hagi arribat a bon port, després que divendres es varen trencar les negociacions.

García Albiol ha comentat els fets dels darrers dies amb bon to, però amb missatges contundents. Amb el PSC i ICV-EUiA intenta tocar el punt feble. Problemes interns i falta de lideratge són els arguments d'Albiol contra aquestes formacions. "Hi ha una disputa electoral entre PSC i IVC-EUiA, però a nosaltres ningú ens discuteix que serem els primers a arribar a la meta", assegura.

Sobre el PSC diu que el seu candidat, Jordi Serra, no el volen "ni els seus propis votants" i afirma que és un perfil "discutit per la seva executiva". De la situació d'ICV-EUiA, "tres quarts del mateix", diu Albiol. "Es fan el llit els uns als altres", afirma, tot recordant que EUiA va carregar dissabte contra ICV per haver volgut vetar l'entrada del líder de CiU al nou govern que s'havia de constituir.

En aquest sentit, l'alcalde de Badalona també ha tingut paraules per a la federació nacionalista, a la qual no ha criticat i a la qual sembla que s'intenta acostar per poder garantir l'estabilitat d'un govern municipal en minoria. "CiU no es pot asseure a negociar amb segons qui", adverteix en al·lusió clara a ICV. Els ecosocialistes, els retreu Albiol, han tingut una "actitud poc lleial" durant la negociació, assegura.

Confia a aprovar el pressupost

Tot i l'ambient que s'ha generat a Badalona en les darreres setmanes arran d'aquest intent de moció de censura, García Albiol assegura que en cap moment s'han trencat els ponts de diàleg entre el govern municipal i l'oposició. L'alcalde recorda que durant la primera meitat del mandat, el ple municipal "ha aprovat un 80% dels projectes per unanimitat".

García Albiol recorda que, a excepció del projecte de subvencions per als llibres de text de les escoles, no hi ha cap projecte aturat i treu pit per haver "recuperat" alguns projectes que havien quedat oblidats els últims anys. Ara, també espera comptar amb la complicitat de l'oposició per aprovar els pressupostos del 2013.

stats