Política 23/07/2015

Castelldefels s'adhereix a l'AMI

El ple del consistori aprova l'ingrés a l'entitat independentista amb els vots a favor d'ERC, CiU, PSC, Movem, Castelldefels Sí Pot i el vot en contra de PP i Ciutadans

Efe
2 min
Concentració en contra de l'adhesió a l'AMI / EFE

CastelldefelsEl ple de l'Ajuntament de Castelldefels ha aprovat aquest dijous la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb els vots a favor d'ERC, CiU, PSC, Movem, Castelldefels Sí Pot i el vot en contra de PP i Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El debat de la moció que tractava aquest assumpte ha transcorregut en un ple dividit entre els partidaris i els detractors de l'adhesió, que aplaudien o increpaven els regidors segons si el discurs coincidia o no amb les seves preferències.

A més, l'ambient ja venia escalfat des de l'exterior de l'edifici del consistori, on a primera hora de la tarda s'han concentrat mig centenar de membres de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), favorables a la independència, i més tard mig miler de simpatitzants de Societat Civil Catalana (SCC), favorables a la unitat d'Espanya.

L'adhesió a l'AMI va ser una de les condicions d'ERC per subscriure l'acord de governabilitat subscrit per PSC, Movem, ERC, Castelldefels Sí Pot i CiU, que es van aliar per desbancar el fins llavors alcalde, el popular Manuel Reyes.

El líder del PP a la ciutat ha estat un dels regidors que s'ha expressat més contundentment contra l'entrada a l'AMI i ha estat especialment dur amb el PSC per donar suport a l'ingrés a l'entitat independentista. La socialista María Miranda li ha rebatut que l'assumpció d'aquest compromís era l'única via per poder dur a terme "mesures irrenunciables" en l'àmbit social, que ha afirmat que no podrien tirar endavant si governés el PP.

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'ecosocialista Jordi Miralles de Movem Castelldefels, que ha sostingut que el seu partit no és independentista: "L'adhesió a l'AMI és un punt més del pacte entre partits, no l'únic ni el més important. Preferim perdre vots que mantenir el govern del PP". El líder d'ERC a l'Ajuntament, Toni Cases, ha defensat l'adhesió a l'AMI, que ha impulsat la seva formació en una moció conjunta amb CiU, perquè ha subratllat que és un pas més per "construir un nou país" amb menys desigualtats socials.

Abans de fer la votació, l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha lamentat la falta de "tolerància" exhibida per Reyes durant el debat, i li ha retret que no li importi la ciutat, sinó només anar en contra del procés sobiranista.

Concentracions al carrer

Els manifestants contraris a l'adhesió han esperat a la plaça durant més de tres hores, fins que s'ha votat la moció, i han respost amb crits en contra de l'equip de govern i a favor de la unitat d'Espanya.

Poc després, ha arribat a la plaça un grup de partidaris de l'adhesió de Castelldefels a l'AMI que s'han enfrontat verbalment amb els contraris i, encara que hi ha hagut moments de tensió, els dos bàndols de manifestants no han arribat a enfrontar-se, ja que estaven separats per la Policia Local.

stats