Política 04/03/2015

Un exdirigent de l'ANC veu "interessos personals" en una eventual candidatura promoguda per l'entitat

Assegura que si l'Assemblea es presenta a les eleccions del 27-S serà l'"inici del seu final"

Ara
2 min

BarcelonaUn exmembre del Secretariat Nacional de l'ANC, Jordi Martínez, ha estrenat aquest dimecres el seu bloc 'Diuen, diuen, diuen' sense pèls a la llengua. En la seva primera entrada, ha assegurat que hi pot haver "interessos personals" darrere la proposta d'una eventual candidatura política de l'ANC pel 27-S. "Hi ha gent que fa temps que busca una sortida personal" a l'entitat, diu. I afegeix que "a vegades, els interessos personals no es corresponen amb el bé comú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Martínez s'ha posicionat sobre el debat que ara per ara té l'Assemblea sobre la taula: el seu rol fins el 27-S. Aquest dimecres es reuneix el Secretariat Nacional de l'associació sobiranista i debatrà sobre la possibilitat de constituir una candidatura al marge dels partits de cara les properes eleccions si es constata la impossibilitat de la "unitat d'acció" de les forces del sí, tal com ha avançat l'ARA.

Per a Martínez, "si l'ANC entra en el combat electoral deixarà de ser el pilar mobilitzador". Assegura que si l'entitat es projectés a través d'una candidatura política seria "l'inici del final" de l'Assemblea, ja que s'acabaria la "transversalitat" que l'ha caracteritzat fins ara. "Si es presenta a les eleccions s'exclourà automàticament a les persones que tenen afinitat amb algun partit", assevera.

Afirma que si l'ANC va als comicis, només recolliria "vots desencantats de CiU, ERC i la CUP" i "dividiria encara més els votants independentistes". "Provocaria una major fragmentació del parlament sortint i dificultant la construcció de majories parlamentàries sòlides i estables", diu. A més, creu que aquesta opció no amplia la majoria social a favor de la independència.

L'exdirigent considera que la "força" de l'Assemblea "no és als despatxos, és al carrer" i assegura que cal "urgentment" una campanya a nivell nacional que "coordini i impulsi" la tasca de "milers de voluntaris" de l'Assemblea. També reclama que es dediqui al que ell considera que és la seva tasca: "Mobilitzar-se, convèncer indecisos, pressionar perquè les institucions avancin cap a la independència i garantir la unitat de l'independentisme".

stats