ELECCIONS MUNICIPALS
Política 22/03/2015

Colau afirma que CiU no defensa el dret a decidir i demana "desemmascarar els falsos sobiranistes"

La candidata de Barcelona en Comú defensa al 3/24 que "Barcelona ha de tenir un projecte propi tant si Catalunya és independent com si no ho és"

Europa Press
2 min
Ada Colau durant el seu primer discurs com a candidata oficial de Barcelona en Comú / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'alcaldable de BComú a Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest diumenge que CiU no defensa el dret a decidir i ha demanat "als que sí que són partidaris de la revolució democràtica, desemmascarar els falsos sobiranistes". Així, ha assegurat en una entrevista al 3/24 recollida per Europa Press que l'alcalde, Xavier Trias (CiU), impedeix regularment consultes ciutadanes aliant-se amb el PP, el seu "soci favorit a Barcelona". "Després pretenen utilitzar de manera partidista el moviment sobiranista i pel dret a decidir per encobrir aquesta política absolutament allunyada dels interessos de la ciutadania i amb casos de corrupció molt greus", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau, que no es considera independentista –malgrat que va votar sí-sí en el procés participatiu del 9 de novembre per "canviar les regles del joc"–, sosté que el model autonòmic està absolutament esgotat i que cal replantejar la relació entre Catalunya i l'Estat. En tot cas, ha defensat que "Barcelona ha de tenir un projecte propi tant si Catalunya és independent com si no ho és", i ha insistit que descarta presentar-se a les eleccions al Parlament del 27 de setembre perquè el seu projecte se centra a la capital catalana.

Pactes postelectorals

Igualment, Colau ha reiterat que descarta pactes estables amb CiU després de les eleccions municipals del 24 de maig, perquè els seus models són antagònics, ha dit, però ha afirmat que "sobre qüestions puntuals es poden construir acords".

Així, ha apostat per "un model no elitista i que garanteixi els drets socials bàsics" a la ciutat, i ha defensat que cal canviar el model turístic i millorar la redistribució dels beneficis que genera.

La candidata de Barcelona en Comú assegura que no està "en contra del turisme, però cal fixar les regles del joc", ja que, segons ella, les grans multinacionals i el lobi hoteler se salten sovint les normes.

stats