Política 26/08/2014

Colau acusa PP i PSOE de "conèixer i tapar" la fortuna de Pujol a l'estranger

La portaveu de Guanyem Barcelona sosté que la reforma electoral que defensa Rajoy forma part de la "deriva autoritària" del seu executiu

Efe / Ara
1 min
Guanyem debat la coalició amb ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent

BarcelonaLa portaveu del moviment Guanyem Barcelona, Ada Colau, ha afirmat avui que tant el PP com el PSOE "coneixien des de fa temps" que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol mantenia una fortuna oculta al fisc espanyol i ho "han tapat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Existeixen evidències i indicis suficients que es tapen les vergonyes els uns als altres. Els informes i les investigacions apareixen i desapareixen a conveniència política i, mentrestant, es donen suport els uns als altres per garantir-se el govern de les institucions", ha assegurat Colau en una entrevista a Ràdio Euskadi, en què també ha assenyalat que és partidària de "desobeir" l'Estat en cas que prohibeixi la consulta.

Reforma electoral del PP

Colau, que impulsa amb Guanyem una candidatura a l'alcaldia de Barcelona, també s'ha referit a la reforma electoral que proposa el PP en l'àmbit municipal, per la qual només podria ser alcalde la persona que encapçalés la llista més votada.

Ha opinat que si tira endavant aquesta reforma suposarà "un altre escàndol propi de la deriva autoritària del PP", el qual ha acusat d'"alterar" la regles de joc "a la seva conveniència".

Segons que ha explicat, la proposta respon al fet que el PP "ha vist que la ciutadania està farta i que el bipartidisme cau en picat". "Té por i intenta blindar-se a la desesperada", ha afirmat

stats