Política 12/09/2012

Aguirre vol que si Catalunya demana la independència ho faci de "manera legal i d'acord amb la Constitució i les lleis"

La presidenta de Madrid diu que la manifestació de l'11-S va ser "una demostració molt clara" que cal "replantejar" l'estat de les autonomies

Ara/efe
1 min
Aguirre anuncia la privatització "immediata" de Telemadrid

MadridLa presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dit aquest dimecres que no nega que els catalans puguin reclamar la independència de Catalunya però ha dit que si ho fan ho han de fer de "manera legal i d'acord amb la Constitució i les lleis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la segona sessió del debat de la Comunitat de Madrid, Aguirre ha assegurat que la manifestació d'ahir a favor de la independència de Catalunya va ser "una demostració molt clara" que cal "replantejar" l'estat de les autonomies, perquè ni Catalunya ni el País Basc "se senten ben integrades a Espanya".

Ha insistit que "Espanya no es pot permetre el luxe" de tenir "17 miniestats" perquè "no podem pagar". A més, ha recalcat que trenta-tres anys després de la formació de l'estat de les autonomies s'ha demostrat que Catalunya i el País Basc "no se senten ben integrats" a Espanya.

"Trenta-tres anys després, el fet que Catalunya i el País Basc no se senten ben integrades a Espanya és evident, i la d'ahir en va ser una demostració molt clara", ha asseverat la presidenta en referència a la manifestació independentista que va omplir ahir el centre de Barcelona.

Per això, ha insistit que "caldria replantejar" l'estat de les autonomies i ha recordat que així ho ha proposat al govern, ja que "això no és la meva competència ni la d'aquesta cambra [l'Assemblea de Madrid] ni la d'aquest debat, és una qüestió que competeix i correspon al Congrés ", ha asseverat.

stats