DRET A DECIDIR
Política 22/01/2014

L'Ajuntament de Barcelona aprova cedir el padró municipal per a la consulta

CiU i ICV-EUiA se sumen a la proposta d'Unitat per Barcelona, integrada per ERC i Reagrupament, per facilitar l'elaboració del cens electoral alternatiu en cas que l'Estat es negui a cedir el cens oficial per a la consulta del 9-N. El PSC s'ha abstingut

Ara / Agències
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona haurà de posar a disposició de la Generalitat les dades del padró municipal si el Govern les necessita per organitzar la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre. La comissió de presidència i règim interior de l'Ajuntament ha aprovat aquest dimecres una proposició-declaració en aquest sentit impulsada pel grup d'Unitat per Barcelona, integrat per ERC, DCat i RCat, que també ha tingut el suport de CiU i ICV-EUiA, l'abstenció del PSC i el rebuig del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa també estableix que la capital catalana ha de "liderar i promoure" que tots els ajuntaments catalans prenguin acords en aquest mateix sentit. El regidor d'UpB Joan Laporta ha agraït el suport de CiU i ICV-EUiA a aquesta proposició, i ha assegurat que una actitud proactiva per part del consistori ajudarà a "liderar" el debat sobiranista català.

El regidor de Presidència, Jordi Martí (CiU), ha assegurat que el consistori és conscient d'un desig majoritari entre els catalans de votar sobre la seva relació amb Espanya. Ricard Gomà (ICV-EUiA) ha considerat que malgrat que el govern espanyol rebutgi la convocatòria d'una consulta no s'hauria de "renunciar" a aquesta via, i ha instat el Parlament a aprovar la nova llei de consultes.

El PSC i la "llibertat d'acció" municipal

Pel socialista Gabriel Colomé, si l'Ajuntament insta altres ens locals a seguir els seus passos qüestiona la "llibertat d'acció" de la resta de municipis, i, en la línia fixada per Pere Navarro, ha defensat un acord entre Catalunya i l'Estat per desencallar la situació actual. En canvi, Àngels Esteller (PP) ha assegurat que la celebració d'una consulta és un escenari "impossible" i ha afegit que els catalans exerceixen l'autodeterminació cada vegada que voten en unes eleccions.

El PP ja ha advertit que als ajuntaments on controla el govern municipal no cedirà en cap cas el padró a la Generalitat per a una consulta que insisteix a considerar "il·legal". El PSC, en canvi, encara no ha emès una posició oficial i no es pronunciarà fins a l'eventual petició de la Generalitat.

stats