Política 15/05/2016

Albano Dante Fachin: “Es poden aprendre coses del funcionament de la CUP”

Diputat de Catalunya Sí que Es Pot

Joan Serra Carné / Sara González
2 min
Albano Dante Fachin: “Es poden aprendre coses del funcionament de la CUP”

Albano Dante Fachin, diputat de Catalunya Sí que es Pot, ja ha oficialitzat la seva intenció de ser secretari general de Podem després de tres mesos pentinant el territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

¿Sent que té més suport que Jéssica Albiach i Raimundo Viejo?

Es veurà quan fem les primàries. Però nosaltres hem apostat per la participació. Em costa dir que som els millors, però és un fet objectiu que som l’única candidatura que ha baixat al territori. La interinitat havia impedit els espais de debat.

¿És un error afrontar de nou unes eleccions sense secretari general per l’ajornament de les primàries?

El fet que no hi hagi secretari general no va bé en cap organització, però el calendari és el que és i hem de fer una campanya per guanyar les generals. Ara no podem fer les primàries, però sí que han de ser tan aviat com sigui possible després del 26-J.

¿Hi ha possibilitat d’acord amb altres candidatures?

Amb la Jéssica tenim molt bona relació. Hi ha coses en les quals coincidim i d’altres en què no. En tot cas, el pacte que tinc jo és el document que hem elaborat amb més de 500 persones i em vaig comprometre a presentar-me com a secretari general. No renunciaré a una manera d’entendre com es fan les coses.

¿Té la sensació que la direcció estatal és més propera a una candidatura que no és la seva?

Potser sí que tenen una preferència per una o per una altra. L’important, però, és que com a organització s’entén que no ha de prendre partit.

Quin paper ha de jugar Podem en el nou espai que impulsa Ada Colau?

Pot aportar molta gent que no s’havia sentit interpel·lada per altres partits. Justament, per afrontar aquest repte necessitem una estructura. El resultat serà més bo o menys en funció de la capacitat de participar de la gent.

¿Se sent més identificat amb la CUP que no pas amb ICV?

Hi ha coses del funcionament de la CUP que són molt interessants: la manera com prenen decisions o la importància del municipalisme en la seva estructura, per exemple. Són coses que ningú pot negar i que es poden aprendre.

¿D’ICV, se’n pot aprendre?

També. Quan vaig amb en [Joan] Coscubiela a les juntes de portaveus penso que sort que hi és perquè si no ens colarien gols.

¿Tornaria a escriure la carta Operació llum morada?

Sí. La carta ha ajudat i ara treballem de forma més cohesionada.

stats