Política 24/06/2015

Albiol proposa un govern amb PP, PSC, Ciutadans i Unió si tenen majoria després del 27-S

L'exalcalde de Badalona admet que les properes eleccions no són uns comicis com sempre perquè "està en joc la unitat d'Espanya", però diu que el qualificatiu de plebiscitàries és "pervers"

Europa Press
2 min
L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va recuperar velles polèmiques.

BadalonaEl líder del PP a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha apostat perquè les forces contràries a la independència formin govern després de les eleccions catalanes del 27 de setembre si sumen, encara que cap sigui la més votada. "Si els que no som independentistes aconseguíssim una majoria al Parlament, crec que la prioritat seria crear un govern que permeti garantir que el Parlament no trenqui amb la resta d'Espanya", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press, en què ha apuntat que, a més de PSC, PP i C's, també podrien incorporar membres d'Unió contraris a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ho diu després de guanyar les eleccions a Badalona i no poder revalidar l'alcaldia, perquè un pacte de les esquerres (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV i el suport del PSC) l'ha enviat a l'oposició.

Encara que ha qualificat de "pervers" el qualificatiu de plebiscitàries per definir aquestes eleccions, Albiol ha plantejat que aquests partits portin un punt programàtic conjunt en què es posicionin contra la independència, ja que, reconeix, no són uns comicis com sempre perquè "està en joc la unitat d'Espanya". De fet, ja augura que les prioritats del dia a dia passaran a un segon pla, de manera que proposa que el PP s'erigeixi com la formació "transversal" que pot acollir els contraris a la independència, deixant de banda l'eix esquerra-dreta.

Lideratge al PP

Sobre si optarà a liderar el PP a Catalunya, que ara presideix Alícia Sánchez-Camacho, Albiol ha dit que està disposat a col·laborar més amb el partit, tot i que ha afirmat que el que li agradaria de debò és ser alcalde de Badalona. "A partir d'aquí, el que hagi de venir arribarà o no", ha afirmat.

stats