Publicitat
Publicitat

DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

Tena afirma que Espanya actua "com una banda mafiosa que s'emporta el 10% de la facturació"

Joan Laporta reclama que aquesta mateixa legislatura es convoqui un referèndum d'autodeterminació, després de fer la pedagogia necessària.

El diputat de Solidaritat Catalana Alfons López Tena ha assenyalat en el seu torn del debat de política general que "per primer cop, el país perd població" i ho ha atribuït a què els joves universitaris "ja es plantegen marxar del país per treballar, com als països africans". Tena creu que "el problema és que cada any Espanya roba a cada català 3.000 euros", com una "banda mafiosa que s'emporta el 10% de la facturació". Per això, SI es posarà al costat del Govern per reclamar el concert econòmic si aquest es compromet a buscar un "nou paradigma" de sistema, que convoqui un referèndum previ a la negociació a Madrid i que allí no s'hi vagi a regatejar, sinó a ratificar el model votat a Catalunya.

Per la seva banda, el diputat no adscrit Joan Laporta s'ha mostrat confiat que l'executiu "està aplicant la sensibilitat necessària en les retallades", però li ha reclamat que "incorpori a l'agenda política la celebració d'un referèndum d'autodeterminació" aquesta mateixa legislatura, després de fer la pedagogia necessària.

RE

Més continguts de