Política 14/02/2017

Alícia Sánchez-Camacho va posar en marxa l'operació Catalunya, segons 'Público'

Una sèrie de gravacions entre el comissari Villarejo i Victoria Álvarez assenyalen que la llavors líder del PP català hauria organitzat la famosa gravació de la trobada amb l'ex de Pujol Jr. a La Camarga

Ara
2 min
La líder del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, valorant la signatura del decret / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya i actual vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Alícia Sánchez-Camacho, hauria posat en marxa l'operació Catalunya, segons informa 'Público'. Per al diari, Sánchez-Camacho hauria organitzat la famosa gravació secreta al restaurant barcelonès La Camarga l'any 2010, on l'ex de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, li va revelar l'existència de diners de la família de l'expresident català a Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la documentació obtinguda per 'Público', Interior va obtenir aquesta informació molt abans que Victoria Álvarez expliqués la seva versió al comissari Villarejo i després anés a declarar sobre aquest tema a la UDEF. Per tant, segons assegura el diari, només Sánchez-Camacho hauria pogut transmetre aquesta informació, molt probablement a través del cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas. El mateix Moragas hauria participat en les pressions a la Banca Privada d'Andorra (BPA) perquè es revelessin els comptes dels Pujol.

Moragas va ser qui va presentar la llavors líder del PP català a Victoria Álvarez. Segons 'Público', quan Sánchez-Camacho va comprendre tot el que estava disposada a explicar l'ex de Jordi Pujol Ferrusola, va decidir interrompre la reunió a la seu barcelonesa del seu partit i va organitzar una trobada a La Camarga per tal que fos gravada i obtenir, així, les primeres proves de l'operació Catalunya.

Tota aquesta informació es recull en una conversa telefònica del 30 de setembre del 2013 entre el comissari Villarejo i Victoria Álvarez. En un dels fragments de la trucada, expliquen que Sánchez-Camacho va denunciar falsament que va ser gravada sense el seu consentiment, quan ella mateixa va fer l'encàrrec a l'agència de detectius Método 3 a través d'un intermediari, segons 'Público'.

En un altre fragment de la conversa, també es pot sentir com Moragas va participar en l'organització de la trobada i que Victoria Álvarez cobra per denunciar la família Pujol. A més, també es posa de manifest la participació de l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, a la trama.

stats