Política 24/10/2019

Álvarez de Toledo proposa crear una xarxa "paral·lela" d'escoles públiques on s'ensenyi en castellà a Catalunya

La candidata del PP vol que la Policia Nacional pugui accedir a les universitats per desactivar protestes estudiantils

Acn
2 min
Álvarez de Toledo proposa crear una xarxa "paral·lela" d'escoles públiques on s'ensenyi en castellà a Catalunya

BarcelonaLa cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles del 10 de novembre, Cayetana Álvarez de Toledo, ha proposat que es creï una xarxa "paral·lela" d'escoles públiques a Catalunya on s'imparteixin les classes en castellà. "Hi ha el Liceu Francès en altres països, però nosaltres dins del propi país. Un Institut Cervantes dins de la pròpia Espanya", ha suggerit en un acte d'aquest dimecres amb col·lectius universitaris i educatius. Álvarez de Toledo ha enumerat algunes de les seves idees per acabar amb l'actual model escolar català i, tot i que ha dit que "és una opció" que l'Estat recuperi les competències, ha reconegut que "no és fàcil". Per això vol reforçar l'alta inspecció educativa estatal i que hi hagi assignatures comunes estatals per evitar que "s'ensenyin mentides".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest mateix dimecres, el Deganat de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) ha suspès les classes pels incidents que han tingut lloc a la matinada i a primera hora del matí, quan un grup d'estudiants ha impedit l'accés a les aules en protesta per la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Davant d'això, l'aspirant popular ha proposat que la Policia Nacional pugui accedir a les universitats i desactivar aquests piquets, a qui s'ha referit com a "esbirros subvencionats", i garantir que es puguin desenvolupar les classes .

"El ministeri de l'Interior ha d'assumir aquesta responsabilitat i protegir els estudiants que amb tota la raó reclamen el seu dret a anar a classe", ha demandat. Álvarez de Toledo ha dit que l'autonomia universitària "evidentment existeix" però que "el dret elemental, fonamental, importantíssim a l'educació" ha de prevaldre. Els fets d'avui a la UB han tingut lloc amb la "connivència" del rectorat, ha dit, i ha demanat que siguin precisament els rectors qui "indemnitzin els centenars d'alumnes que han pagat les seves matrícules i el transport i que no han pogut anar a classe". "Que cada rector aguanti la seva vaga", ha afegit.

Álvarez de Toledo s'ha reunit amb diverses organitzacions universitàries i educatives a Barcelona acompanyada del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, del secretari general del partit, Daniel Serrano, i de la diputada del PP al Congrés Sandra Moneo. El partit està treballant en una campanya centrada en propostes sectorials i en trobades amb col·lectius. Fonts populars han revelat a l'ACN que l'inici de la campanya del PP català serà a Castelldefels, ja que l'exalcalde Manuel Reyes és el número tres de la llista per Barcelona, i també que el president del PP, Pablo Casado, té previst fer una visita a Catalunya durant la campanya, però que la data encara no està tancada.

stats