Política 15/05/2012

Andalusia retalla sous públics i puja impostos per complir amb l'1,5% de dèficit

El consell de govern andalús ha aprovat una sèrie de mesures fiscals amb l'objectiu d'ingressar mil milions d'euros

Efe
1 min

SevillaEl govern andalús ha aprovat aquest dimarts una retallada de 2.500 milions d'euros del pressupost de la Junta per al 2012 per tal de poder complir amb l'objectiu de dèficit del 1,5%, que afectarà els complements salarials dels funcionaris i es traduirà en una pujada d'impostos per pal·liar la reducció d'ingressos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell de govern andalús ha aprovat avui el pla econòmic i financer de la Junta per complir amb la legalitat de l'1,5% del dèficit previst per a les comunitats autònomes, un assumpte que s'abordarà en el consell de política fiscal i financera (CPFF ) que se celebrarà dijous que ve.

Segons ha explicat la consellera d'Hisenda i Administració Pública, Carmen Martínez Aguayo, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern, l'executiu andalús ha reduït en uns 200 milions d'euros la previsió de reducció de despesa aprovat en una de les últimes reunions del govern andalús en funcions.

A més d'aquesta reducció de la despesa, el consell de govern ha aprovat una sèrie de mesures fiscals amb l'objectiu d'ingressar mil milions d'euros, segons la consellera, que ha subratllat que les mesures adoptades per l'executiu andalús són "equilibrades, justes i equitatives" .

Dins el pla econòmic i financer aprovat pel govern andalús destaca, també, l'anunci de l'executiu autonòmic de que no aplicarà l'augment de la ràtio escolar i la "reprogramació" d'uns 570 milions d'euros en inversió pública, de manera que no es farà cap obra pública nova excepte casos molt excepcionals.

stats