Política 13/03/2015

Àngel Ros: "Ara no signaria un manifest per a una Catalunya constituent"

L'alcalde de Lleida lamenta que pateixin el mateix "escarni" alcaldes que han rebut rellotges que altres dirigents que tenen milions d'euros a l'estranger

Ara
2 min

BarcelonaDesprés d'haver estat considerat una de les veus més destacades del sector sobiranista del PSC, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ara és també president del partit, assegura que no tornaria a signar un manifest per a una Catalunya constituent com en el seu dia va fer juntament amb dirigents com Ernest Maragall, Marina Geli o Antoni Castells. "En aquest moment no el signaria perquè hi ha molts conceptes que han canviat. Dret a decidir ara s'associa a l'opció de la independència", ha assegurat en una entrevista a l'ARA Bassas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha defensat que el seu "suflé sobiranista" mai va arribar al mateix nivell que altres persones del seu partit i ha criticat que el procés català s'hagi "conduït malament". És per això, ha dit, que aposta per una Catalunya Estat però dins d'una Espanya federal que hauria de començar a néixer a partir de la derrota de la majoria absoluta del PP. Ha lamentat que fins ara hagi faltat "el diàleg" entre Catalunya i Espanya i que s'hagi arrossegat els catalans cap a una "frustració". "Era obvi que al 2014 no es podia assumir un referèndum i la independència", ha sentenciat.

El candidat a l'alcaldia de Lleida no s'ha estat de considerar Ciutadans com una "marca blanca" del PP i ha carregat també contra el discurs de Podem. "Quan parlen de casta, és caspa", ha dit tot insistint que les diferències entre dretes i esquerres és avui més vigent que mai.

El cas de la FMC

Ros també ha lamentat que es posi en el mateix sac els dirigents imputats per cobrar presumptes sobresous o rellotges de la Federació de Municipis de Catalunya amb aquells que estan imputats per tenir milions d'euros a l'estranger o suposat cobrament de comissions. "No es pot aplicar la mateixa paraula i el mateix escarni públic a algú que ha rebut un rellotge que ha algú que ha fet una activitat delictiva en l'àmbit de la corrupció", ha etzibat.

El conflicte amb Marta Camps

Sobre la polèmica que l'ha portat a destituir a la seva fins ara número dos, Marta Camps, Ros ha defensat que a l'ajuntament de Lleida "s'han fet bé" les coses i que si la va destituir va ser perquè va rebre un requeriment notarial. "Quan el teu segon fa això, l'has de cessar, sinó pot semblar que tens alguna cosa a amagar", ha argumentat. I és que, al seu parer, les acusacions de Camps contra ell, que van des del cobrament de "despeses immorals" a "tracte de favor", són fruit d'una "ambició personal" frustrada de veure que no seria candidata ni aniria a les llistes del PSC que s'ha convertit en "venjança"

stats