VIA CATALANA
Política 17/08/2013

Àngel Ros celebra que el clam de la Via Catalana se centri en el dret a decidir

L'alcalde de Lleida encara no ha decidit si participarà en la cadena humana, però ha avançat que "el tema està evolucionant bé"

Efe
2 min

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), ha dit aquest dissabte que encara no ha decidit si participarà en la cadena humana denominada Via Catalana, i ha apostat per centrar el focus de les celebracions de la Diada en el dret a decidir. En declaracions a Catalunya Informació recollides per EFE, Ros ha insistit que encara no ha pres cap decisió sobre si participarà en la cadena humana convocada per l'ANC, tot i que "el tema està evolucionant bé" amb vista a la Diada, com ho demostren, segons el seu parer, les declaracions de Carme Forcadell sobre el fet que el dret a decidir serà un element clau l'11 de setembre, tal com avança l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És l'element que més uneix el nostre futur i el nostre present econòmic i social. Catalunya té problemes econòmics i socials i també de país, sobre què vol ser", ha explicat l'alcalde de Lleida, que s'ha referit a l'opinió del seu homòleg barceloní, Xavier Trias, que prendrà part a la Via Catalana. "Si s'enfoca l'acte en una opció, qui no participa de l'independentisme no té massa sentit ser-hi. El que uneix més és la voluntat de decidir el nostre futur lliurement", ha afegit Ros, per a qui "ens uneix un model fiscal just, el respecte a les nostres lleis, cultura i llengua, i materialitzar el dret a decidir".

Ros, en cas de participar-hi, no podrà fer-ho a Lleida perquè "és una cadena costanera", amb la qual cosa podria prendre-hi part a la costa tarragonina –aquests dies estiueja a Cambrils (Baix Camp)–. "Catalunya no és només una línia de la costa i té un interior agroalimentari que aporta a l'economia del país. Catalunya no és xinesa", ha exposat Ros, que a final de mes parlarà amb l'ANC i el Fòrum Cívic del PSC sobre la Via Catalana.

Això sí, "no serà una decisió de partit, sinó d'un conjunt de companys que comparteixen coses dins del projecte socialista". "Una de les riqueses del PSC és la pluralitat, les seves diferents sensibilitats i ànimes que aporten a la integració de Catalunya", ha afirmat.

D'una altra banda, Àngel Ros ha qualificat de "serp d'estiu" l'anunci de creació d'un òrgan d'alcaldes en el PSC per contrarestar les veus crítiques, i ha assenyalat que "no es farà".

A més, es pronunciarà sobre si Jordi Martí o Jaume Collboni es pronunciaran a les primàries per Barcelona "quan hi hagi candidatures", i ha indicat que "serà important" la recuperació del PSC a Barcelona per recuperar després Catalunya i tornar a fer-se amb l'alcaldia de la capital catalana.

stats