LLEI ELECTORAL
Política 24/03/2014

ERC anuncia un "principi d'acord" per aprovar la llei electoral sense PSC i PP

Anna Simó avança que CiU, ERC, ICV-EUiA i C's ja s'haurien posat d'acord en una proposta per aquesta norma

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha anunciat aquest dilluns "principi d'acord" sobre la llei electoral "amb diferents formacions on no participen ni PSC ni PP", però sí "la majoria de partits, que sumen més de 90 diputats", el mínim imprescindible per poder aprovar la norma. Així, a l'entesa que ja va anunciar l'ARA entre CiU, ERC i ICV-EUiA s'hi hauria sumat C's i potser la CUP. Tot i això, la portaveu republicana ha desitjat que "tan de bo es puguin sumar" més forces a l'acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llei electoral, una iniciativa pendent des de l'inici de l'autogovern recent de Catalunya –és l'única comunitat de l'Estat que no té una llei electoral pròpia–, ja s'ha intentat abordar sense èxit diversos cops, sobretot a causa que reclama un mínim de dos terços del Parlament per poder-se aprovar. "No poden passar-se gaire setmanes sense prendre una decisió en ponència", ha insistit aquest cop Simó.

Segons Simó, el text que tenen els partits sobre la taula "millora la proporcionalitat i la representació territorial i desbloqueja les llistes"

stats