Política 13/05/2016

Anticorrupció demana 11 anys de presó per Cotino per les contractacions irregulars en la visita de Benet XVI a València

Se l'acusa de malversació, frau, suborn i prevaricació per haver "impulsat activament" la contractació d'empreses vinculades a la trama Gürtel tot i que no fos la seva competència com a conseller

Europa Press
1 min
Anticorrupció demana 11 anys de presó per Cotino per les contractacions irregulars en la visita de Benet XVI a València

MadridLa Fiscalia Anticorrupció ha demanat condemnar a 11 anys de presó l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino per "impulsar activament" la contractació d'empreses vinculades a la trama Gürtel en la retransmissió de la visita que el papa Benet XVI va fer a València el 2006. Se l'acusa de quatre delictes de malversació de fons públics, frau en l'administració pública, suborn passiu i prevaricació continuada, de manera que també demana que sigui inhabilitat durant 10 anys per l'exercici de la funció pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu escrit, el fiscal assegura que "tot i no ostentar cap càrrec a la Fundació de la Comunitat Valencia V Trobada Mundial de la Família ni formar part de les seves competències com a conseller, va impulsar activament i va gestionar 'de facto' la contractació objecte de la investigació".

Segons Anticorrupció, Cotino, en comú acord amb l'exdirector de Canal 9 Pedro García Gimeno i els principals líders de la trama Gürtel -Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo-, va actuar perquè la contractació de la xarxa és realitzés a través de l'ens públic RTVV a fi de realitzar "el pagament amb càrrec a fons públics".

El jutge De la Mata va proposar fer seure al banc dels acusats Juan Cotino i una altra vintena d'acusats, en entendre que l'exconseller de la Generalitat va actuar com a "factòtum i element nuclear" en la contractació de la xarxa de Francisco Correa.

stats