Política 08/03/2014

Arantza Quiroga, reelegida presidenta del PP basc amb el 72,8% dels vots

Comptarà, a partir d'ara, amb la parlamentària biscaïna Nerea Llanos com a número dos i amb una executiva remodelada que converteix els presidents provincials en vicepresidents del partit

Efe
1 min
La presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy / EFE

Sant SebastiàLa presidenta del PP del País Basc, Arantza Quiroga, ha estat reelegida aquest dissabte en el seu càrrec amb el 72,8% dels vots vàlids dels compromissaris que han participat a Sant Sebastià en el 14è congrés de la formació popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quiroga ha ratificat el seu lloc però haurà d'apuntalar el seu lideratge, avalat pel percentatge de suport més baix de les últimes dècades, fruit de la tensió interna viscuda les últimes setmanes per la discussió entorn del relleu d'Iñaki Oyarzábal com a secretari general.

En el primer congrés obert a tota la militància, han votat en total 758 compromissaris, dels quals 509 han avalat Quiroga, 190 han votat en blanc i 59 han estat vots nuls.

La presidenta comptarà, a partir d'ara, amb la parlamentària biscaïna Nerea Llanos com a número dos i amb una executiva remodelada que converteix els presidents provincials en vicepresidents del partit i situa el diputat general d'Àlaba, Javier de Andrés, com a vicesecretari general.

Quiroga ha mostrar el seu agraïment al secretari general sortint, Iñaki Oyarzábal, després de projectar-se un vídeo amb imatges de la trajectòria del polític alabès, que ha pujat a l'escenari i s'ha fet una abraçada amb la presidenta popular basca.

Quiroga, que ha rebut el suport del president del govern espanyol, Mariano Rajoy i de María Dolores de Cospedal, ha al·ludit, en el seu discurs, al " triomf de la democràcia" i al "fracàs d'ETA".

Una vegada conclòs el congrés, el comitè executiu del PP basc s'ha reunit per ratificar la proposta de la nova executiva plantejada per Quiroga.

stats