Política 07/10/2015

Otegi, a 'La Directa': "L'Estat farà tot el possible per impedir el desarmament i el final d'ETA"

Ara
1 min
Els meus retrats de la pau basca (2) Arnaldo Otegi El lehendakari 'in pectore'  De l'esquerra abertzale Jesús Eguiguren El diàleg 
 Després dels GAL

BarcelonaEl secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha concedit una entrevista a 'La Directa', que ha respost per escrit des de la presó de Logronyo, on està pres des del 2009 i on s'estarà fins a l'abril. El dirigent abertzale afirma que "el que tem [l'Estat], la primera de les seves preocupacions, és que el País Basc comenci el camí emprès per Catalunya" i, malgrat que no creu que passi, "l'Estat continua posant espelmes a la Verge cada dia perquè torni a haver-hi un escenari de confrontació armada de baixa intensitat". "L'Estat no té cap interès en el desarmament ni en el final d'ETA i farà tot el possible per impedir-ho", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a Podem, que en un inici va valorar positivament, l'opinió d'Otegi ha derivat en una "cada vegada més profunda precaució intel·lectual", i els avisa: "Són els processos constituents independentistes a les diferents nacions de l'Estat el que, en tot cas, podria fer necessari un procés constituent d'aquestes característiques al conjunt de l'Estat".

stats