Política 16/01/2018

La CUP avisa Puigdemont que no condemnar la corrupció pot condicionar la investidura

Els comuns demanen al president que trenqui el carnet del PDECat o doni explicacions

Anna Mascaró
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, abans d'iniciar el seu discurs en l'obertura del debat sobre la qüestió de confiança

BarcelonaLa CUP ha considerat "corresponsable" aquest dilluns Carles Puigdemont del finançament irregular de CDC i li ha exigit responsabilitats polítiques, també al PDECat. En una roda de premsa al Parlament, la portaveu del secretariat, Núria Gibert, ha constatat que Junts per Catalunya es va presentar a les eleccions com una coalició electoral entre el PDECat i CDC i que s'ha beneficiat dels seus drets electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gibert ha demanat al president de la Generalitat que "faci un favor al Procés" i faci un reconeixement de la corrupció, que doni explicacions sobre les donacions d'empreses i els motius. "Que faci net en tots els sentits", ha afirmat.

Els comuns també s'han mostrat contundents contra el president del Govern. La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha preguntat a Puigdemont si encara és militant del PDECat i li ha demanat que, en aquest cas, hauria de decidir entre "trencar el carnet" del partit que ha sigut condemnat per la justícia o bé donar explicacions a la ciutadania. Els comuns presentaran un acord contra la corrupció al qual confien que se sumin la resta de forces parlamentàries.

Per la seva banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha retret aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament que Carles Puigdemont no "doni la cara" davant la sentència del cas Palau. "La llista del senyor Puigdemont és una coalició entre CDC i el PDECat, i l'han fet per rebre l'espai i les subvencions de CDC: per rebre els diners sí que són el mateix", ha sentenciat. "Puigdemont ha de donar la cara, i li dic que s'oblidi de ser president de la Generalitat: perquè ha perdut les eleccions, ha fugit de la justícia i s'ha presentat amb un partit condemnat per corrupció". Arrimadas ha vinculat, a més, el cas Palau amb el gir independentista de CDC: "Alguns es van tornar independentistes el 2010, quan el cas Palau es va començar a investigar. Molts van veure en l'estelada la manta perfecta per tapar-ho".

stats