Política 03/01/2018

Arrimadas veu "urgent" impedir una majoria independentista a la mesa del Parlament

La líder de Ciutadans no descarta postular-se a presidenta de la Generalitat si fracassen les negociacions entre JxCat i ERC

Europa Press
2 min
La candidata de Cs, Inés Arrimadas, durant la nit electoral.

BarcelonaLa líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimecres que "el més urgent" és aconseguir la presidència del Parlament per a la seva formació o impedir que els independentistes revalidin la majoria en la mesa de la cambra catalana després de les eleccions del 21 de desembre, en les quals els partits sobiranistes van aconseguir la majoria d'escons –70 de 135– tot i que Cs es va imposar com a força més votada, amb 36.

"Tot el que hem vist a la legislatura passada ha estat possible perquè la presidenta del Parlament no era la presidenta del Parlament, sinó la presidenta de l'ANC i la delegada de Puigdemont", ha criticat sobre Carme Forcadell en declaracions a Onda Cero.

Arrimadas ha defensat un pacte entre els grups no independentistes, també amb Catalunya en Comú-Podem, per impedir que JxCat i ERC sumin quatre dels set membres de la mesa "perquè no es repeteixin les barbaritats de la legislatura passada", i ha criticat que des del PP se li retragués demanar una hipotètica abstenció dels 'comuns' durant la campanya i que ara la pressionin, ha dit, per formar Govern.

Preguntada pel candidat de Cs a presidir la cambra, Arrimadas ha afirmat que el partit no ha pres una decisió però que el fins ara vicepresident segon de la mesa, José María Espejo-Saavedra té el "millor perfil".

I la Generalitat?

Preguntada per la presidència de la Generalitat, Arrimadas ha recordat que alguns dels diputats electes independentistes es troben a la presó o a Bèlgica, per la qual cosa dubta que el dia de la investidura aconsegueixin els 68 vots necessaris per investir el proper president.

"No veig gens clar que es posin d'acord" ni que es corrin les llistes de JxCat i ERC per substituir els investigats. Per aquest motiu la líder de Cs no descarta postular-se per presidir la Generalitat si les negociacions per investir Carles Puigdemont fracassen.

stats