Publicitat
Publicitat

Mas demana a Rajoy que diferenciï entre autonomies i faci els seus propis deures

"El govern espanyol ha fet menys del que havia de fer", assegura el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui al president del Govern, Mariano Rajoy, que quan demana més esforços a les autonomies, diferenciï entre unes i altres, i faci, a més, els seus propis deures en matèria d'ajustos, "ja que ha fet menys del que havia de fer" en aquest sentit.

"Els deures s'han de fer a tots els nivells i no es pot carregar contra les autonomies com si fossin un tot únic, cal diferenciar entre unes i altres, perquè no totes parteixen de la mateixa herència rebuda ni totes estan fent exactament el mateix", ha dit avui Mas en un acte solidari a Barcelona per l'esclerosi múltiple.

Les declaracions del president català arriben l'endemà que Rajoy hagi demanat més esforços en matèria d'ajustos a les autonomies per complir amb els objectius de dèficit i donar credibilitat amb vista a Europa i als mercats financers.

Mas és partidari de continuar amb els ajustos, però demana al Govern que faci la seva part: "El Govern central ha de contribuir a fer els seus propis deures bastant més que no ho ha fet fins ara. Ho ha carregat tot sobre l'esquena de les autonomies, i ha fet menys del que havia de fer", ha dit.

Per això, Mas ha fet una crida, una vegada més, a Rajoy perquè apliqui ajustos com la reducció salarial als funcionaris, cosa que la Generalitat ja ha fet: "Té marge per fer més que no ha fet fins ara", ha conclòs el president català.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT