Política 08/07/2015

Mas defensa que un estat català seria el menys endeutat de la UE en l'escenari d'independència unilateral

Rivera assegura que Catalunya es veuria abocada a un 'corralito' en cas de convertir-se en un estat perquè el Banc Central Europeu no li donaria suport

O. March / L. Vicens
1 min
Artur Mas, en la sessió de control d'avui al Parlament / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres en la sessió de control al Parlament que, en cas que Catalunya esdevingui un estat independent sense acord amb l'Estat espanyol, seria el país "menys endeutat" de la Unió Europea (UE). "L'endeutament seria alt en cas d'acord", ha apuntat Mas, perquè caldria assumir una part proporcional del deute espanyol. En cas contrari, però, el líder de CDC ha indicat que el deute català seria de 60.000 milions d'euros respecte d'un PIB total de 200.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquestes consideracions en resposta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha asseverat que la independència duria a un 'corralito', com ha passat a Grècia. "Catalunya no tindria el suport del Banc Central Europeu (BCE) per fer la independència, i els catalans es veurien abocats a no disposar dels seus recursos", ha indicat Rivera.

El president ha considerat que "no hi ha ni una sola possibilitat que una cosa semblant a Grècia passi a Catalunya". Preguntat sobre el fons de liquiditat autonòmica (FLA), Mas ha indicat que si la Generalitat recaptés els seus impostos, com fa el País Basc, no necessitaria "ni FLA, ni FLI ni FLU".

stats