COMPAREIXENÇA DEL PRESIDENT
Política 13/01/2015

Mas es compromet a no afluixar amb el procés tot i que l'acord amb Junqueras no arribi

El president constata la "brega" i el "partidisme" en les negociacions amb ERC i reivindica que ha "complert" amb l'acord de legislatura

O. March / R. Mateos
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la compareixença davant dels mitjans per fer balanç de Govern / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts en una compareixença a Palau que aquest dijous tornarà a aparèixer davant dels mitjans dijous vinent, d'aquí a dos dies, per explicar les "decisions definitives" sobre el procés sobiranista. Fins aleshores, Mas mantindrà contactes amb partits i entitats civils per "fonamentar bé" aquests nous passos. Està previst que demà es reuneixi amb el president d'ERC, Oriol Junqueras; la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC); la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El meu compromís és que no afluixem", ha indicat el líder de CiU, que ha tornat a carregar contra ERC -sempre de forma implícita- per la "brega partidista" existent al voltant del procés. "L'any 2014, des del punt de vista de la transició nacional, ha estat un gran any i un any grandíssim", ha volgut resumir el president, que ha indicat que se seguirà treballant en les estructures d'estat "mentre la legislatura continuï". "Jo vull continuar el procés i que acabi bé, no em guio per cap altre paràmetre", ha apuntat, al mateix temps que ha tret pit per haver "complert" amb l'acord de legislatura i especialment amb la "consulta".

Mas ha tret pit per l'actuació del Govern en el 9-N, destacant que va ser capaç de teixir una "aliança estratègica" amb la gent per tirar endavant amb el procés de participació. "El Govern ho va portar tot fins a les últimes conseqüències", ha insistit el president, que ha volgut recordar les querelles que han rebut membres del Govern per la seva implicació en la jornada.

"Les decisions es prendran per continuar el procés i que surti bé. De declaracions, contradeclaracions i enrenou n'hi ha molt. Però dijous tot s'explicarà perquè surti bé", ha afegit el president, que ha volgut insistir que la compareixença d'aquest dimarts és exclusivament per parlar del balanç de l'acció de govern. "Estem en un moment en què la cultura de l'acord s'ha d'anar reforçant. Si n'hi ha, es pot avançar més i millor", ha indicat.

stats