Política 25/11/2014

Les set claus de la llista unitària que Mas dissenya per a les futures eleccions plebiscitàries

El president ha detallat el seu pla posterior al 9-N en una conferència a l'Auditori del Fòrum que ha registrat crits a favor de la independència

Roger Mateos / Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la conferència en què ha anunciat el seu full de ruta per al 9-N / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha detallat aquest dimarts la seva proposta de llista unitària per celebrar a través d'unes eleccions la consulta sobre el futur polític del país. Aquestes són les set claus:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Es configura una llista que compti amb els partits "que s'hi vulguin sentir representats".

2. La llista la configuren persones de la societat civil, professionals en les matèries clau "per construir l'estat a Catalunya", i persones proposades pels partits.

3. Totes les persones de la societat civil i proposades pels partits acceptarien no repetir en les eleccions següents. "Un acte de servei al país", assenyala Mas.

4. El mandat parlamentari seria curt: màxim un any i mig des de la constitució del nou Parlament i l'elecció del president de la Generalitat.

5. A les eleccions següents, els partits que donin suport a la llista es poden tornar a presentar per separat.

6. El finançament de la campanya es faria al marge dels partits a través d'una associació i fundació feta expressament per a aquest cas.

7. Les subvencions es distribuirien entre els partits polítics implicats per garantir la seva viabilitat financera en el futur.

stats