Política 21/07/2019

Asens considera una "possibilitat" que Irene Montero sigui vicepresidenta

El portaveu dels comuns al Congrés insisteix en una mesa de diàleg per a Catalunya

Ara
2 min
Irene Montero, de costat amb Pablo Iglesias

BarcelonaEn plena negociació sobre la investidura que comença demà, el portaveu d'En Comú Podem al Congrés de Diputats, Jaume Asens, ha dit aquest diumenge que "fer vicepresidenta Irene Montero seria una possibilitat, no s'hauria de descartar", encara que ha declinat concretar el contingut de les converses entre el PSOE i Unides Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, recollida per Efe, Jaume Asens, que ha confessat que no està en les seves expectatives ser ministre, ha dit que esperava que aquesta setmana que ve el president en funcions, Pedro Sánchez, pugui sortir ja reelegit com a cap de l'executiu. "Encara que tenim poc temps i anem a contrarellotge, hi ha qüestions que s'han de resoldre perquè això es produeixi", ha explicat.

Ha revelat que han començat "alguns contactes i una negociació" que volen que sigui "discreta" i ha afegit: "Durant les últimes setmanes hem utilitzat els mitjans de comunicació per parlar entre nosaltres, i ara és el primer moment en què el PSOE està respectant la discreció que creiem que s'ha de produir en aquesta mena de converses". De fet, ahir la vicepresidenta Carmen Calvo, en una entrevista a 'La Sexta Noche', va dir que estava en contacte permanent amb Pablo Echenique, encarregat de les negociacions de Podem, i que ja havien tornat a començar els contactes entre Sánchez i el líder de la formació lila, Pablo Iglesias.

Sobre la qüestió catalana, Asens aposta per "una taula de diàleg" que posi el marcador a zero, que abordi qualsevol possibilitat, sigui un referèndum, un pacte de claredat a la canadenca o qualsevol altra proposta que faci el PSOE per resoldre el conflicte polític.

Ciutadans critica que el PSOE i Podem no expliquin el programa a 24 hores de la investidura

El diputat i portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha criticat que el PSOE i Unides Podem no hagin explicat encara el programa del seu possible govern, quan falten només 24 hores per a l'inici del debat d'investidura. En declaracions a la premsa des de Madrid, recollides per l'ACN, Bal ha lamentat que la ciutadania espanyola no sàpiga "ni una sola idea" de les mesures del possible nou executiu.

A més, ha acusat els partits que encapçalen Pedro Sánchez i Pablo Iglesias de jugar al "ball de les cadires". Així, el portaveu adjunt de Cs creu que els dirigents del PSOE i Unides Podem estan més pendents de tenir algun càrrec al govern que de preparar i explicar les propostes a la ciutadania.

stats