Política 10/05/2013

Aznar va cobrar sobresous del PP quan era president del govern espanyol, segons 'El País'

Durant el primer mes i mig de la primera legislatura, l'expresident va cobrar un total de 2,7 milions de pessetes com a "despeses de representació", a més del seu sou com a cap de l'executiu

Ara
1 min
José María Aznar, amb el periodista Carlos Herrera, en la presentació de les seves memòries / EFE

BarcelonaL'expresident del govern espanyol, José María Aznar, va cobrar sobresous per part del PP justificats com a "despeses de representació" durant l'etapa en què va ser cap de l'executiu. Així, el 1996, pocs dies després de jurar el càrrec de president, el PP va remunerar Aznar amb 2,7 milions de pessetes (16.755 €), segons publica 'El País'. Les dades s'obtenen arran de la investigació del cas Bárcenas que porta el jutge Ruz, el qual té accés a la compatibilitat oficial del PP i als moviments fets pels tresorers del partit a Hisenda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'etapa que el partit va tenir com a gerent Luis Bárcenas, l'expresident va rebre un total de 12.174.073 de pessetes (73.167€), mentre feia una retenció del 46%. Els diners es van començar a abonar el 31 de gener i fins al 17 de juny, quan només portava un mes i mig a la presidència. Als comptes registrats al partit no consten ni el nom ni els cognoms d'Aznar, però sí que apareix un codi, 053, al qual s'indica l'ingrés la quantitat exacta de 12.174.073 milions de pessetes, el mateix que va cobrar Aznar.

A més, ja hauria cobrat sobresous els anys anteriors a la presidència. Tal com indica 'El País', els mesos abans de vèncer les eleccions va arribar a guanyar 9,3 milions de pessetes (56.500 €). L'últim pagament s'hauria efectuat dos dies abans del jurament com a president.

stats