Política 30/06/2017

Aznar exigeix al govern espanyol que apliqui la llei per frenar "l'amenaça secessionista"

L'expresident espanyol també recomana a Rajoy que construeixi a Catalunya una alternativa "àmplia" a l'independentisme

Ara
1 min
Aznar abandona definitivament Rajoy

BarcelonaL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha exigit a l'executiu de Mariano Rajoy que apliqui la llei per aturar el referèndum. Aznar ha recordat que el "deure" de l'Estat és aplicar "amb normalitat" la Constitució i la llei per frenar "l'amenaça secessionista". L'expresident, però, també ha recomanat a Rajoy que faci política a Catalunya per construir una alternativa "àmplia" a l'independentisme, perquè considera que s'ha de treballar "democràticament i seriosament" perquè els independentistes no segueixin governant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aznar, de fet, ha recomanat al govern de Rajoy que no es lamenti més davant la "deslleialtat" dels sobiranistes i actuï. "Fer política ara és assentar les bases d'aquesta alternativa i dir-ho clarament", ha afirmat l'expresident en declaracions recollides per Europa Press en la clausura del curs d'estiu de la FAES que s'ha fet a San Lorenzo de El Escorial, on també l'ha acompanyat el portaveu del PP, Pablo Casado.

Per Aznar, el procés independentista a Catalunya és "segurament la prova més seriosa" a què se sotmetrà el sistema constitucional espanyol i ha expressat la seva preocupació pels "efectes socials de divisió i fallida interna" que es viuen, ha assegurat, a Catalunya. De fet, l'expresident ha constatat que al territori català s'han oblidat els consensos "raonables i inèdits" que han permès integrar "models de convivència útils".

"Qui dona una puntada de peu al tauler no pot demanar que el joc continuï", ha afirmat Aznar. Per això ha advertit que qui fa servir "l'amenaça" per tirar endavant la seva forma de fer política "no pot rebutjar que l'amenaça s'accepti, i amb totes les cartes a la mà".

stats