ELECCIONS A EUSKADI
Política 19/10/2012

Basagoiti avisa que Urkullu ha "descobert la seva campanya sencera" a l'entrevista a l'ARA

El candidat del PP creu que el candidat del PNB ha dit el que realment pensava a aquest diari

Joan Rusiñol
1 min
Basagoiti ha fet servir l'entrevista d'Urkullu a l'Ara per atacar al PNB

BilbaoEl candidat del PP a la presidència del País Basc, Antonio Basagoiti, ha avisat aquest divendres que el seu adversari del PNB, Iñigo Urkullu, ha "descobert la seva campanya sencera" a l'entrevista que publica el diari ARA. En aquesta conversa amb el periodista Daniel Gómez, el líder nacionalista basc afirmava que ell i Mas han acordat "recórrer junts el camí del reconeixement nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cadena Cope, Basagoiti creu que aquest és el veritable full de ruta del PNB si torna a Ajuria Enea, com ha anat repetint durant tota la campanya electoral. Pels populars bascos, Urkullu comparteix un objectiu independentista amb CiU però que ara amaga fins passades les eleccions de diumenge que ve. En un acte electoral, l'aspirant del PP ha dit que, després de negar-ho, "avui ens assabentem" que les dues formacions aposten pel "camí cap a la separació, cap a la independència". Una via que, segons afirma, porta a "l'empobriment de les empreses" i a la "mala imatge exterior" del País Basc.

Basagoiti ha assegurat que, després d'avui, "ningú ja no pot amagar res" i ha demanat el vot a la seva formació per frenar les suposades aspiracions sobiranistes del nacionalisme moderat basc.

El candidat del PP també ha lamentat que "es posi a parir" el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per dir que cal "espanyolitzar" els alumnes catalans quan, a parer seu, la prioritat és "deixar de fabricar independentistes a través de l'escola, la cultura i els mitjans públics". Ha denunciat que fins ara s'ha ensenyat "una falsa història d'Euskadi".

stats