Publicitat
Publicitat

VETO A LES CONSULTES

BCN Decideix denuncia Hereu per vetar banderoles del 10-A argumentant motius “polítics”

La plataforma que promou la consulta d'independència diu que ha “esgotat la paciència” i acusa l'alcalde de “vulnerar drets fonamentals” com la llibertat d'expressió en denegar-los el permís per penjar 400 banderoles que conviden a votar


Barcelona Decideix assegura que l'Ajuntament ha argumentat “motius polítics” per negar el permís per penjar a la ciutat 400 banderoles animant els barcelonins a participar en la consulta ciutadana del 10-A sobre la independència política del país. Per això ha presentat al jutjat contenciós administratiu de Barcelona un "recurs especial per a la protecció dels drets fonamentals" contra "la resolució dictada per l'Ajuntament de Barcelona el 28 de febrer de 2011, que denegava la llicència de col·locació de 400 banderoles per cridar a la participació en la consulta del 10 d'abril a Barcelona".

“Se'ns ha esgotat la paciència", ha assegurat en un comunicat el portaveu de la plataforma, Alfred Bosch, que ha afegit: "No podem callar més davant els abusos i aquesta gestió de baixa qualitat democràtica, que ens impedeix treballar amb llibertat". El greu del cas és que l'Ajuntament de Barcelona va donar primer el permís i després el va denegar.

"Se'ns van concedir uns trams importants d'avingudes centrals de la ciutat, pagant i complint idèntiques condicions que les que s'exigeixen a qualsevol altre sol·licitant", ha explicat Martínez, que ha relatat com "als quatre mesos de la concessió, l'Ajuntament va denegar el permís per motivacions polítiques".

L'associació constituïda per gestionar la convocatòria de Barcelona Decideix ha presentat així als jutjats contenciosos administratius de Barcelona un "recurs especial per a la protecció dels drets fonamentals" contra "la resolució dictada per l'Ajuntament de Barcelona el 28 de febrer de 2011, que denegava la llicència de col·locació de 400 banderoles per cridar a la participació en la consulta del 10 d'abril a Barcelona".

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT