Política 27/12/2011

Botella diu d'Aznar: "És la meva referència personal i política"

La nova alcaldessa de Madrid anuncia que, per obrir un negoci a Madrid, d'entrada només caldrà comunicar-ho a l'administració

Joan Rusiñol
2 min

MadridAna Botella, que aquest matí ha estat proclamada nova alcaldessa de Madrid, s'ha emocionat quan ha reivindicat el llegat del seu marit, l'expresident del govern espanyol José María Aznar. Ha assegurat que és la seva "referència personal i política", de qui ha après "la dedicació i l'entrega sense reserva al servei d'Espanya". Ell i dos dels seus fills l'escoltaven des de la tribuna de convidats. Botella ha recordat que avui parlava com a "madrilenya i com a espanyola" perquè la ciutat és "la capital del regne d'Espanya" i "porta d'entrada" a l'Estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Botella ha elogiat la feina del seu antecessor, Alberto Ruiz-Gallardón, de qui ha dit que "pensa en gran" i que ha estat gràcies a aquesta "ambició" que Madrid s'ha desenvolupat. Ha recuperat una frase de l'exalcalde, a Madrid "no es pregunta a ningú d'on ve, sinó on vol arribar", per reivindicar "l'esperit integrador" de la capital espanyola. Davant les crítiques de l'oposició pel relleu al capdavant de l'alcaldia quan només han passat set mesos del començament de la legislatura, ha reiterat el compromís amb el programa electoral del PP. "Canvien les persones, però es manté el projecte polític", ha dit, com la voluntat de ser ciutat olímpica.

La nova alcaldessa ha anunciat que farà una política basada en la "flexibilitat", per crear llocs de fein,a i en "l'austeritat", per contenir el dèficit i el deute de Madrid. Ha assegurat que aquest any l'endeutament de la capital se situarà en més de 6.300 milions d'euros. Ha promès mesures liberalitzadores coordinades amb el govern de Mariano Rajoy i amb el de la Comunitat de Madrid, que presideix Esperanza Aguirre. Per això, ha anunciat que promourà que per obrir un negoci només s'hagi de comunicar a l'administració. Un cop ja estigui en marxa, es vetllarà perquè compleixi escrupolosament totes les normatives.

stats