CONSULTES 10-A
Política 30/03/2011

Barcelona Decideix denunciarà a la policia un vídeo de la Falange contra la consulta

L'enregistrament acusa els organitzadors del referèndum popular de permetre votar ciutadans no empadronats al municipi corresponent, i proposa participar en la votació amb una butlleta que insulta els impulsors de la consulta

Redacció
2 min

BarcelonaEls organitzadors de la consulta sobre la independència de Barcelona, que se celebra el 10 d'abril, denunciaran als Mossos d'Esquadra l'aparició a la xarxa d'un vídeo que es presenta com a obra de la Falange Española i que acusa els responsables del referèndum popular de permetre una campi qui pugui en les votacions. La filmació, que utilitza imatges reals de voluntaris i electors en meses de vot anticipat, pretén demostrar que qualsevol persona pot votar en qualsevol convocatòria, encara que no estigui empadronada en aquella ciutat. Els protagonistes del vídeo mostren un DNI d'un ciutadà de Cornellà de Llobregat i després diuen que la mateixa persona va votar a Barcelona tot i que no hi viu. Tanmateix, les imatges no mostren aquesta votació incorrecta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barcelona Decideix vol que la policia determini si cal posar el cas en mans de la justícia "perquè es determini si hi ha algun delicte o falta" en aquest vídeo. Entre altres qüestions, l'organització anuncia que "defensarà el dret a la imatge de les persones que apareixen involuntàriament en l'enregistrament i, molt especialment, la dels voluntaris".

Els organitzadors del 10-A mantenen que només permeten votar persones empadronades a la ciutat i que "no s'accepta cap vot amb un DNI o document identificatiu en què no consti la residència a Barcelona". "Animem a qualsevol persona que comprovi quan vulgui aquest extrem anant a votar a qualsevol de les meses previstes fins al dia 10 d'abril", afegeixen.

Pels promotors de la consulta sobre la independència, a la qual recorden que es pot votar no, sí o en blanc, "votar és la millor manera de respondre a brots de violència o intransigència". D'aquesta manera, contesten a la butlleta que la Falange proposa com a alternativa per als seus seguidors, on la pregunta és "¿Como calificaría a los que persiguen la fragmentación de España?". I només ofereix una opció: "De hijos de puta".

stats