Política 06/05/2018

Bassa i Forcadell: "No oblideu els que som a la presó i a l'exili i treballeu per fer fora el 155"

Les dirigents independentistes han escrit una carta des d'Alcalá-Meco publicada per 'El Nacional'

Acn
2 min
Les exdiputades Dolors Bassa i Carme Forcadell abans d'entrar al Tribunal Suprem, amb el també exdiputat Raül Romeva

BarcelonaL'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa demanen que no caiguin en l'oblit els líders i polítics catalans empresonats i a l'exili en una carta conjunta publicada aquest diumenge pel diari digital 'El Nacional'. "Sabem que trobareu una solució per a aquesta injusta solució", han afirmat les polítiques empresonades a Alcalá-Meco. "Us demanem que no oblideu els que som a la presó i a l'exili, que treballeu per fer fora el 155, per millorar la cohesió social i la vida de les persones que viuen a Catalunya", han afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bassa i Forcadell creuen que se'ls "vulnera el dret a la defensa per la manca d'intervenció" dels seus advocats "en processos paral·lels que nodreixen la causa general". A més, han denunciat que "és un abús" la presó preventiva "sense que hagin canviat ni el presumpte delicte" que se'ls imputa ni les condicions per les quals el mateix jutge va decretar la seva llibertat provisional uns mesos abans.

Dolors Bassa i Carme Forcadell han recordat que fa més d'un mes que tornen a ser a la presó d'Alcalá-Meco. A través de la missiva han explicat que estan "mancades de llibertat entre parets grises, amb normes obsoletes i absurdes", i que tenen "la sensació i el sentiment constants d'estar allunyades de tot el que més estimem".

Les polítiques empresonades han detallat que el centenar de les cartes que cadascuna rep diàriament són la seva "connexió amb la realitat" i han agraït el "suport i l'escalf" que els fan arribar perquè els "aporta coratge" i les ajuda a mantenir-se "fermes".

També han lamentat que amb el seu empresonament s'ha "trasbalsat" la vida de les seves famílies –tot recordant que tenen dues mares d'edat avançada–, dels seus companys i de molta gent de Catalunya. A més, han explicat que la setmana passada, quan van declarar davant del jutge, van defensar el mandat popular del 27-S, la sobirania del Parlament i la llibertat ideològica, d'expressió i política.

stats