Política 14/11/2016

Un altre regidor de Berga es nega a declarar davant els tribunals per no haver retirat l'estelada

Francesc Ribera, el cantant de Brams conegut com a 'Titot', tampoc acudirà demà davant el jutge

Ara
2 min
Arbucies, Central

BarcelonaAugmenten els casos de càrrecs electes que es neguen a declarar: s'afegeix a la llista el regidor de la CUP de Berga i cantant de Brams Francesc Ribera (Titot) per no retirar l'estelada de l'Ajuntament. Per aquesta causa, fa uns dies els Mossos d'Esquadra van anar a casa l'alcaldessa de la capital berguedana, Montse Venturós, per detenir-la i portar-la a declarar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix Ribera ha explicat en una piulada que ha estat citat demà el matí a Berga per no retirar del balcó de l'Ajuntament l'estelada i ha deixat clar que no hi anirà.

El de Ribera és un cas més que se suma a les més de 400 causes que té comptabilitzades l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en relació al procés d'independència. Diumenge, el sobiranisme ja va aconseguir una demostració de força a l'avinguda Maria Cristina per donar suport a les institucions catalanes i els afectats com el regidor de Vic Joan Coma, l'expresident de la Generalitat Artur Mas o els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega. A hores d'ara, les forces sobiranistes ja estudien altres accions per donar compliment a la "mobilització permanent" que van prometre els líders de les entitats.

Espot també es nega a declarar

D'altra banda, el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, s’ha acollit aquest dilluns al dret a no declarar davant el jutge de l’Audiència Nacional per la xiulada a l’himne en la final de Copa de 2015 entre el Barça i el Bilbao. Espot considera que és "una causa absolutament polititzada que vulnera el seu dret d'expressió".

"Aquest és un xoc entre la meva llibertat d’expressió i la protecció a la simbologia de l’Estat que no comparteixo", ha subratllat a la sortida de les dependències judicials després de comparèixer davant el jutge. Espot també ha expressat la seva sorpresa per la insistència de la Fiscalia de fer prosperar una causa arxivada anteriorment.

stats