Política 24/05/2019

Bou ridiculitza l'1-O i treu importància al fet que Roger Español perdés "un ullet"

El candidat popular qualifica de "púrria" el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell

Mireia Esteve
1 min
Bou ridiculitza l'1-O i treu importància a què a Roger Español perdés "un ullet"

BarcelonaJosep Bou va aprofitar l'últim dia de campanya per ridiculitzar l'1-O i els ferits per les càrregues policials. Concretament, el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona va treure importància al fet que un dels votants, Roger Español, perdés un ull el dia del referèndum. "Em sap molt de greu, però què vols que et digui. Aquest noi havia tirat una sèrie de tanques metàl·liques contra la policia", ha afirmat. I ha afegit: "Un ullet, almenys no són milers [de ferits], són dos, només".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Centenars de milers de persones van llançar el poble català a l'abisme", ha cridat Bou. L'alcaldable ha defensat l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional perquè "tenien ordres directes d'un jutge d'impedir que es fes un acte il·legal: un referèndum". A més, Bou ha comparat la declaració d'independència del Govern de Carles Puigdemont amb la que va fer Lluís Companys a la Segona República, però destacant que en la de fa un any i mig no hi havia tingut armes. "Què tenien, escopetes de perdigons?", ha dit.

En la seva bel·ligerància contra l'independentisme, Bou també ha apuntat contra el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, a qui ha qualificat de "púrria". "Volen fer boicot a les empreses espanyoles. I nosaltres què som, del Japó?", s'ha preguntat amb un to irònic que ha arrencat els aplaudiments de la militància i simpatitzants que han omplert l'Hotel Gallery de Barcelona. Bou ha acabat l'acte ballant una sardana a l'escenari i escoltant l'himne d'Espanya.

stats